Besøg på Urania Observatoriet

Besøg på Urania Observatoriet

LineForevisninger

NAFA tilbyder forevisninger af observatoriet og nattehimlen for mindre grupper på onsdage og for lukkede grupper på torsdage. Alle forevisninger starter på Urania Observatoriet kl. 19:30. Af hensyn til foreviserne ligger dette tidspunkt fast.

Siden observatoriets opførelse i 1988 har NAFA modtaget et årligt tilskud fra Aalborg kommune til driften af observatoriet og til kørselspenge til foreviserne. Det har gjort det muligt for NAFA at gennemføre forevisninger af stjernehimlen i vinterhalvåret (september til april) med op til tre ugentlige forevisninger. På tirsdage og torsdage gennemførte vi forevisninger for tilmeldte grupper og onsdag aften var der fri adgang for mindre grupper.

Desværre har Aalborg Kommune af sparehensyn afskaffet det årlige tilskud, og NAFA kan derfor ikke opretholde det tidligere niveau i fremvisninger.


Åben hus på onsdage

Vi prøver i foreningen at beholde onsdagsforevisninger for mindre grupper. Her vil man kunne få forevist observatoriet og, i tilfælde af klart vejr, stjerner og planeter på nattehimlen. Åbnningsdage fremgår af skemaet herunder.

Besøget er gratis, men vi opfordrer publikum til at erlægge et lille beløb for fremvisningen.


Gruppeforevisninger

Forevisninger for lukkede grupper på op til 20 personer fortsætter i det omfang, der kan findes frivillige til formålet. Ledige datoer fremgår af nedenstående skema ("Ledigt"). Man kan tilmelde en gruppe ved at sende en e-mail til ogier punktum danois snabela gmail punktum com.

Prisen for en gruppeforevisning er 500 kr

Private grupper skal oplyse bestillerens navn, adresse, antal deltagere samt gerne telefonnummer. Bestilleren får tilsendt en bekræftelse med oplysninger om betaling, der skal ske senest 14 dage inden besøget.

Offentlige grupper skal oplyse bestillerens navn, adresse, antal deltagere samt gerne telefonnummer og desuden den betalende institutions navn, postadresse og EAN-nummer. Der udsendes bekræftelsesmail til bestilleren og elektronisk faktura til institutionen. Betalingsfristen er 14 dage inden besøget.


Ved overskyet vejr

Forevisningen gennemføres også, hvis vejret er overskyet. Den store linsekikkert og dens hjælpekikkerter demonstreres, og der fortælles om dens historie. I det opvarmede kælderlokale kan foreviserne illustrere stjernehimlen og fænomener på den med et planetarieprogram og/eller vise billeder af interessante astronomiske himmellegemer. Vi svarer gerne på spørgsmål – efter bedste evne :-)


Observation af Solen

Som noget nyt viser vi i sommermånederne Solen frem med NAFAs solkikkert. Kalenderen herunder viser dag og tid for forevisningerne.

Der kræves ingen tilmelding, besøget er gratis, men vi opfordrer publikum til at erlægge et lille beløb for fremvisningen.


Særlige begivenheder

NAFA agter også i fremtiden at holde åbent hus ved særlige astronomiske begivenheder, f. eks. sol- og måneformørkelser eller ved fremkomsten af lysstærke kometer.


NAFAs bestyrelse

Kalender


Dato Arrangement Status

Observatoriets beliggenhed

Kort over Aalborg 1 Aalborg Kort
Hvis I kommer på den nordjydske motorvej, så benyt frakørsel 26 og kør mod vest ad Th. Sauers Vej til Sohngårdsholmsvej. Her drejes mod nord til Borgmester Jørgensens Vej, hvor der står skilte med teksten "Urania observatoriet". Følg Borgmester Jørgensens Vej som vist. Ved og efter svinget er vejen desværre ikke længere asfalteret og kan være hullet. Fra parkeringspladsen ved klubhuset følges en sti til Observatoriet.


Line

Top
Opdateret 2023-12-08 11:30 af Holger Nielsen